В РНБО доручили кабміну затвердити баланс газу за 4 дні

Середа, 11 лютого 2009, 21:23
Рада національної безпеки і оборони (РНБО) доручила уряду до 15 лютого затвердити баланс газу України на 2009 рік і затвердити фінансовий план Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" на поточний рік.
 
Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на рішення РНБО від 10 лютого 2009 року,  підписане президентом України Віктором Ющенко від 11 лютого.
 
В документі говориться, що при затвердженні балансу газу України на 2009 рік уряд має передбачити "суттєву економію споживання газу та необхідність закачування в підземні сховища газу в обсягах, необхідних для безперебійних поставок під час опалювального сезону 2009/2010 років".
 
Уряду також доручається до 1 березня 2009 року затвердити план невідкладних заходів щодо зменшення рівня енергетичної залежності України.
 
У ньому, зокрема, пропонується відпрацювати питання поставок в Україну зрідженого природного газу та укладання прямих договорів з середньоазіатськими та прикаспійських країнами - постачальниками природного газу і нафти.
 
Крім того, в плані пропонується передбачити активізацію розвідки і збільшення видобутку власних енергоносіїв.
 
Крім того, до 1 квітня 2009 року уряду із залученням апарату РНБО доручається розробити і внести на розгляд РНБО проект Концепції реформування ринків паливно-енергетичних ресурсів. Зокрема, пропонується передбачити створення сприятливих умов залучення ефективних інвесторів для модернізації та розвитку газотранспортної системи України, власного видобутку вуглеводнів і енергозберігаючих технологій.
 
Уряду пропонується до 1 квітня 2009 року переглянути основні показники Енергетичної стратегії України на період до 2030 року, відпрацювавши питання забезпечення енергетичного балансу України з урахуванням ризиків його порушення в результаті закупівлі надмірної кількості газу в 2010-2019 роках за відсутності потреби у ньому.
 
Крім того, до 1 квітня 2009 року Кабінет міністрів повинен розробити і затвердити програми розвитку вугільної, газової, нафтової та електроенергетичної галузей.
 
Також до 1 квітня 2009 року уряду доручається провести консультації з Європейською комісією щодо "надійного забезпечення Україною функцій транзитної транспортування природного газу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!