Тарута не відмовляється будувати завод в Запоріжжі

Вівторок, 10 лютого 2009, 15:44
 

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" і Запорізька обласна рада підтвердили готовність реалізовувати "марганцевий проект", що передбачає будівництво заводу феросплавів.

Як повідомила прес-служба облради у вівторок, підтвердження сторони висловили за результатами переговорів голови облради Олександра Нефедова з головою ради директорів ІСД Сергієм Тарутою в понеділок.

"Обидві сторони підтвердили свою готовність виконувати умови меморандуму про співпрацю між Запорізькою обласною радою та "Індустріальним союзом Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до нього, у рамках виконання меморандуму в понеділок, 16 лютого, в Василівського районі відбудеться виїзна нарада за участю голови облради, директора ТОВ "ПКФ "Мінерал ", голів ради та адміністрації району, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

Учасники наради планують оглянути землі, де будуть проводити геологорозвідувальні роботи перед початком розробки родовища.

Як повідомлялося, меморандум, підписаний Нефедовим та Тарутою і схвалений Запорізьким облрадою, припускає будівництво феросплавного заводу на базі Великотокмакського родовища марганцевих руд у Запорізькій області.

Основою для співробітництва є "марганцевии проект", в рамках якого на території Василівського району Запорізької області буде побудовано підприємство з закінченим циклом - від видобутку марганцевої руди до виплавки марганцевих феросплавів, річною потужністю 350 тис. тонн марганцевих феросплавів.

Головним замовником робіт виступить ТОВ "ПКФ" Мінерал ", зареєстроване в смт. Степногорськ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: