ЛАЗ повертається до "життя"

Четвер, 29 січня 2009, 09:15
 

Один із власників ТОВ "Львівський автобусний завод" Ігор Чуркін пообіцяв розпочати процес погашення заборгованості по зарплаті, що досягла 5 млн. грн.

Під час зустрічі у середу з Ігорем Чуркіним трудовий колектив Львівського автобусного заводу (ЛАЗ) передав йому список своїх вимог, пише видання "Комерсант-Україна". 

Першим пунктом значилося "погашення заборгованості із зарплати з виплатою компенсацій до 1 лютого цього року".

Працівники ЛАЗу також вимагають у керівництва підприємства надати бізнес-план на 2009 рік.

Крім того, вони зажадали у пана Чуркіна провести кадрові зміни. Зокрема, звільнити директора заводу Сергія Челяпіна і начальника прес-служби Олену Муляк.

При цьому трудовий колектив запропонував власнику свою кандидатуру на посаду директора - це екс-директор ЛАЗу, депутат Львівської облради Степан Давидяк, який зараз очолює тимчасову комісію з вивчення ситуації на підприємстві.

У випадку невиконання цих вимог колектив заводу має намір відновити акції протесту.

12 грудня минулого року виробництво на ЛАЗі було зупинено у зв'язку з економічною кризою. Більша частина клієнтів підприємства - бюджетні організації, які не змогли оплатити розміщені на заводі замовлення.

Працівники були відправлені в неоплачувані відпустки до 26 січня. Побоюючись, що завод можуть взагалі закрити, вони кілька разів намагалися прорватися на виробництво, а 21 січня пікетували генеральне консульство РФ у Львові, вимагаючи вплинути на власників заводу - братів Ігоря і Олега Чуркіних - у зв'язку із заборгованістю по зарплаті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: