Фармацевтів покарають за завищені ціни

Неділя, 25 січня 2009, 13:10
Фармацевтичні компанії, які необґрунтовано підвищують ціни на лікарські засоби, можуть бути покарані стягненням у розмірі до 10% річної виручки.

Про це у коментарі тижневику "Дзеркало тижня" заявив виконуючий обов’язки голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко, повідомляє агентство УНІАН .

Він нагадав, що справу за фактом стрімкого підвищення цін на лікарські засоби АМКУ розслідує з жовтня минулого року.

"Якщо в ході розслідування будуть виявлені компанії, безпосередньо причетні до дій, котрі АМКУ розглядає як такі, що містять ознаки порушення законодавства про конкуренцію, вони можуть бути покарані стягненням з них до 10 відсотків річної виручки", — наголосив Мельниченко..

Він повідомив, що розслідування на сьогодні виявило сім великих фармацевтичних компаній, які АМК підозрює в необґрунтованому підвищенні цін.

Реклама:

"Це ТОВ "БаДМ", СП "Оптима-фарм ЛТД", ТОВ ВВС ЛТД, ЗАТ "Альба Україна", ТОВ "Вента" ЛТД, ТОВ "Аптека-Біокон", ТОВ "Інтерфарм". У їхніх діях ми вбачаємо ознаки порушення законодавства", — сказав Мельниченко..

Водночас, додав він, під час розслідування АМК виявив ще низку компаній, які є потенційними суб’єктами відповідальності.

"Тактика і стратегія розслідування не дозволяють мені назвати всі його параметри до кінця. Як тільки вийдемо на наступний етап розслідування, одразу повідомимо, яких результатів досягли і в чому полягають дії АМКУ", — сказав Мельниченко..

При цьому він запевнив, що розслідування не припиниться, доки не буде доведено, що ціни на ліки в роздрібній мережі є економічно обґрунтованими.

"Мета, яку ставить перед собою Антимонопольний комітет, — навести порядок на цьому ринку. Як це ми зробили на ринку олії. Рік тому там панував справжній безлад. Сьогодні цей ринок повністю контролює держава", — підкреслив в.о. голови АМКУ



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: