Росія готова терміново почати домовлятися з Україною

Понеділок, 12 січня 2009, 18:53
 

У понеділок увечері з ініціативи президента Віктора Ющенка відбулася телефонна розмова російського й українського лідерів, повідомили в прес-службі президента РФ.

У зв'язку з підписанням усіма зацікавленими сторонами порядку моніторингу транзиту російського газу через Україну європейським споживачам Медведєв звернув увагу президента України на необхідність ужити всіх заходів для того, щоб міжнародні спостерігачі в найкоротший термін прибули на місця контролю і приступили до роботи.

Медведєв підкреслив, що відразу після цього Росія одержить можливість негайно почати постачання транзитного газу через Україну європейським споживачам і поступово відновити штатний режим транзиту, повідомляє агентство "Інтерфакс".

Президент РФ також відзначив, що в зв'язку з внесеним українською стороною при першому підписанні документа застереженням, не погодженим з російською стороною, було згаяно дуже багато часу.

Реклама:

Медведєв підтвердив, що Росія готова негайно відновити переговори між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" по укладанню контракту на постачання російського природного газу для українських потреб на 2009 рік.

Ці постачання, сказав президент РФ, будуть здійснюватися за ринковою європейською ціною.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!