Запасів газу у сховищах може не вистачити

Понеділок, 12 січня 2009, 15:08
 

Народний депутат України від Партії регіонів, голова Федерації роботодавців України Юрій Бойко вважає, що заява уряду про те, що "запасів природного газу у вітчизняних сховищах цілком вистачить до кінця опалювального сезону" - не відповідає  дійсності.

Таку думку він висловив у інтерв'ю агентству "УНІАН".

"Схоже, що уряд зосередився на черговій популістській кампанії, заявляючи, що запасів природного газу у вітчизняних сховищах цілком вистачить для потреб промисловості, для потреб комунального сектору до кінця опалювального сезону. Ця інформація не відповідає дійсності, а є спробою уряду приховати реальний рівень загрози економічній безпеці, - зазначив Бойко.

Водночас, він вважає, що уряд ще може врятувати економіку від енергетичного колапсу, а імідж України - від наслідків газового скандалу, що триває.

Реклама:

"Для цього потрібно перестати вдаватися до істерик, та почати реальну роботу з російською стороною щодо ціни на газ. Голова уряду не зробила жодного практичного кроку щодо вирішення газового питання з російською стороною. Складається враження, що діючий уряд відсторонився від проведення результативних переговорів", - прокоментував депутат ПР.    

Він впевнений, що сьогодні бездіяльність уряду України у вирішенні газового питання ведe дo краху української  промисловості  та економіки в цілому.     

Зокрема, Бойко нагадав про призупинення роботи практично на всіх провідних хімічних підприємствах України, що є одними із провідних вітчизняних експортерів і забезпечують надходження в Україну валютної  виручки, а саме - ЗАТ "Северодонецьке об'єднання "Азот", Одеський припортовий завод, концерн "Стирол", ВАТ "Дніпроазот", ВАТ "Рівнеазот".

"Зупинка таких підприємств може призвести до зменшення пропозицій вільно конвертованої валюти на ринок, як наслідок - зростання тиску на гривню", - Бойко.

На його думку, на черзі  - можлива зупинка машинобудівельних підприємств.   

"Папірцями протоколів тристоронніх комісій не зігріти оселі, а за безвідповідальні  заяви уряду - не купити продуктів. Провідні  промислові  підприємства мають безперебійно працювати, забезпечуючи робочі місця та зростання ВВП країни", - підкреслив він.      

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: