Мінфін теж хоче перевести валютні кредити в гривню

Вівторок, 9 грудня 2008, 11:29
 

Міністерство фінансів України виступає за надання позичальникам можливості переведення валютних кредитів в гривневі й за поетапне зниження нормативу адекватності капіталу банків з 10% до 8%.

Відповідні пропозиції закріплені в проекті меморандуму про спільні дії Національного банку України (НБУ), комерційних банків і Мінфіну з врегулювання проблем повернення кредитів населенням, повідомляє агентство "Інтефракс-Україна".

Проект документу підготовлений за підсумками наради Мінфіну, 40 комерційних банків, представників Світового банку, НБУ і Міжнародного валютного фонду.

Як повідомлялося, Верховна Рада може доручити Національному банку України (НБУ) розглянути можливість переведення валютних кредитів фізичних осіб у гривневі за офіційним курсом на момент підписання кредитної угоди.

Реклама:

За даними "Газети24", на останньому засіданні банкірів у Нацбанку перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак обговорював з фінансистами питання конвертації всіх доларових внесків і кредитів у національну валюту.

Але у секретаріаті президента не підтвердили інформацію про можливе переведення всіх доларових внесків гривні в долари.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: