"Еталон" не вироблятиме автобуси до 1 лютого

П'ятниця, 26 грудня 2008, 17:14

Автобусні заводи корпорації "Еталон" (ЗАТ "Бориспільський автозавод" та ЗАТ "Чернігівський автозавод") знову відновлять роботу 1 лютого наступного року. Про це повідомив "Економічні правді" президент корпорації Володимир Бутко.

"У четвертому кварталі в нас були складнощі, ми працювали не повний місяць, призупинили виробництво. А з 22 грудня заводи стоять", - сказав він.

Володимир Бутко пояснив, що зупинка на "різдвяні канікули" є традиційною для корпорації.

"У нас багато людей з західної України, які за вахтовим методом працюють, і ми вже декілька років поспіль зупиняємо заводи перед Різдвом", - пояснив він.

Реклама:

Втім, фінансова криза таки внесла свої корективи.

"Ми почнемо працювати 1 лютого, а раніше зупинялися на 1 місяць - з 20 грудня по 20 січня", - сказав  президент корпорації "Еталон".

Він також підтвердив, що на заводах мали місце звільнення. "Людей звільнено, але небагато, дехто знаходиться у відпусці за власним рахунком, якийсь відсоток працює не на повний робочий день", - сказав Володимир Бутко.

За 2008 рік "Еталон" виробив 2690 автобусів, що на 197 автобусів менше, ніж минулого року.

У четвертому кварталі виробництво автобусів значно зменшилося через падіння ринку.

За словами Володимира Бутка, у вересні продали180 автобусів марки "Еталон", у жовтні - 151. у листопаді - 81, а грудні ця цифра складе 100.

"Реалізація впала відсотків на 30-35 у порівнянні з найбільш успішним кварталом, коли продавали по 220-240 автобусів", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!