Вибір міст Євро-2012 не остаточний, а гроші "розпорошені"

П'ятниця, 26 грудня 2008, 09:37
 

Які саме українські та польські міста прийматимуть чемпіонат з футболу "Євро 2012", остаточно стане відомо у травні наступного року, після засідання виконкому УЄФА.

Тим часом, уряд України вже затвердив оперативний план підготовки до чемпіонату, рекомендований комітетом УЄФА, повідомив заступник мера Львова з питань "Євро" Олександр Жаріков.


За його словами, досі остаточно не відомо, скільки і які саме міста прийматимуть чемпіонат, передає "Німецька хвиля".

На початку травня заплановано засідання виконкому УЄФА. На ньому, спираючись на звіти експертів, що моніторять підготовку, і буде визначено міста у Польщі та Україні.

Реклама:

Це може бути 6-8 міст, залежно від стану підготовки. З 6-ти українських міст, які "гіпотетично" готуються, можуть обрати 3-4.

"В кожному з українських міст є ті чи інші проблеми. Однакова ситуація всюди з аеропортами, які всі у червоній, високій зоні ризику", - зауважує Жаріков.

Директор міського департаменту підготовки до "Євро" Олег Засадний пояснює: стадіон, аеропорт, під'їзні дороги, медицина та розміщення - це основні чинники, що визначатимуть вибір УЄФА.

За його словами, цільовою програмою уряду на підготовку передбачено 18 мільярдів гривень. Зараз ці гроші розпорошено між 6-ма українськими містами, хоча вже з травня їх мали б розподілити між містами, які вкаже УЄФА.

Окрім рівня підготовки, УЄФА враховує і громадські настрої у містах-кандидатах. А тут репутація Львова не найкраща, скаржаться місцеві чиновники.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!