ПФТС у вівторок відкрилася зниженням

Вівторок, 23 грудня 2008, 14:09
 

На українському ринку акцій у вівторок після офіційного відкриття торгів переважає негативна динаміка.

Згідно з розрахунками групи компаній "ТАСК", за станом на 11:30 ПФТС-індекс знизився на 1% - до 305,01 пункту.

Ситуацією на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксовано низькохідний рух котирувань. Загальна сума угод за акціями цих компаній склала близько 25 млн. грн., що не набагато менше половини від усіх здійснених операцій на ринку.

В цілому на ринку більшість угод носить технічний характер, середній рівень спреда за акціями знаходиться на рівні 180%. Підтверджує це і кількість угод в системі до початку основної сесії, що складає 70 операцій, повідомляє FundMarket.

Трейдер КУА "Спарта" Богдан Вантух описує цю ситуацію на ринку як "імітація активних торгів".

Експерт вважає, що до фаворитів технічних угод сьогодні можна віднести ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" (+38.90%), "УкрАВТО" (-1.47%) і ВАТ "Славутський солодовий завод" (-0.09%).

"Судячи з більш реальних операцій ринок у вівторок таки фіксується. Найбільш помітно це відбувається у ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (-1%) і ВАТ "Мотор Січ", - зазначає Вантух.

Цінними паперами "Мотор Січ" гравці здійснили 10 операцій загальною сумою 855 тис. грн., що в результаті торгів знизило вартість акцій на 4,08%.

Зниженню піддалися акції таких компаній: "Укрнафта" (-4.72%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (-4.00%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (-8.77 %).

"Низька активність ринку в торговельну сесію, а також змішана динаміка котирувань не дозволяють говорити про сформованості тенденції на ринку", - зазначає начальник аналітичного відділу КУА "ТАСК Інвест" Андрій Шевчишін.

Європейські та російські індекси торгуються до середини дня в плюсі, а ф'ючерси на американські індекси знаходяться в позитивній зоні, що в цілому матиме слабкий вплив на настрої українських гравців.

Як повідомлялося, американські індекси в понеділок показали незначне зниження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!