Ющенко, Литвин і Стельмах знову поговорили про курс

Понеділок, 22 грудня 2008, 19:11
 

Президент Віктор Ющенко провів чергову робочу зустріч з головою Національного банку Володимиром Стельмахом.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Участь у зустрічі взяли голова Верховної Ради Володимир Литвин, перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак, перший заступник Голови НБУ Анатолій Шаповал.

Під час зустрічі було обговорено питання валютно-курсової політики та ситуацію на валютному ринку.

Реклама:

Голова Нацбанку Стельмах доповів голові держави, що на валютному ринку в останні дні відбуваються позитивні зміни у напрямку його стабілізації.

"Тенденція на валютному ринку - як на безготівковому, так і готівковому особливо - зовсім змінилася. Минулої п'ятниці населення продало більше валюти, ніж купило. Курси долара різко знизилися, а національна валюта зміцнилася", - сказав Стельмах, додавши, що це є свідченням того, що "вироблена на попередніх зустрічах тактика поведінки почала втілюватися у життя".

Президент України вкотре звернув увагу на необхідність щоденного контролю НБУ за ситуацією на валютному ринку та вжиття заходів для поступового зміцнення гривні.

Голова держави також наголосив на необхідності більшої відкритості Національного банку при інформуванні суспільства щодо стратегії і тактики його дій.

Ющенко планує цього тижня зустрітися з банкірами для обговорення поточної ситуації та вироблення подальших кроків щодо врегулювання проблем у банківському секторі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!