Банки будуть проводити валютні операції між собою лише з 14-00 до 16-00

Неділя, 21 грудня 2008, 17:22
 

Банки будуть проводити валютні операції між собою лише з 14-00 до 16-00, тоді як з 10-00 до 14-00 - безпосередньо із своїми небанківськими клієнтами.

Відповідне рішення закріплене постановою НБУ N435, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Документ вступає в силу з 22 грудня.

"Якщо сума купленої банком у своїх клієнтів (крім банків) іноземної валюти не задовольняє потреби інших його клієнтів (крім банків), банк цю суму включає в заявку на участь в Системі підтвердження угод ... Банки здійснюють операції між собою з 14-00 до 16-00 ", - зазначається в документі.

Крім того, постановою передбачається, що у випадку перевищення встановленого ліміту валютної позиції банк буде зобов'язаний продати таке перевищення не пізніше наступного банківського дня.

"У разі неможливості продати вказану інвалюту клієнтам або іншим банкам, банк зобов'язаний продати її НБУ за офіційним курсом", - відзначається в документі.

Як повідомлялося, попереднє оновлення правил торгівлі валютою в країні вступили в силу 4 листопада. Банки критикували це рішення, оскільки це суттєво ускладнює процедуру торгів.

Новими змінами правил банки задоволені.

"Звичайно, і банкам, і клієнтам жити стане легше", - прокоментував це рішення голова казначейства одного з великих банків.

"За торгівлю валютою - знову повернулися до того, що було. Нормально. Тобто, немає аукціону, немає диктату продавця", - сказав голова правління "Укрсоцбанку" Борис Тимонькін.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: