За організацію конвертаційного центру засуджено двох осіб

П'ятниця, 19 грудня 2008, 22:08
У Чернігові за фіктивне підприємництво та організацію конвертаційного центру засуджено до 4 і 5 років ув`язнення двох осіб.

Про це з посиланням на відділ масово-роз`яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Чернігівській області, повідомляє агентство УНІАН .

Суд виніс вирок відносно організатора та співучасника злочину, а щодо засновника і керівника підприємства судовий розгляд ще триває.

У березні минулого року троє чернігівців зареєстрували в обласному центрі приватне підприємство "Северінторг", однак ніякої господарської діяльності не вели.

А через розрахункові рахунки підприємства, відкриті у філії одного з банків, незаконно переводили у готівку безготівкові кошти місцевих суб’єктів господарювання під виглядом оплати за начебто здійснені легальні фінансово-господарські операції з придбання товарів та надання послуг.

Реклама:

У подальшому підприємці знімали кошти готівкою і, залишаючи собі певну суму, як оплату за надані послуги з конвертації, передавали гроші представникам "підприємств-замовників".

У такий спосіб упродовж 2007 року вони конвертували в готівку близько 5 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: