У розпал кризи Тимошенко дає 400 млн грн вкладникам Ощадбанку СРСР

Вівторок, 16 грудня 2008, 20:16

Уряд України вирішив додатково направити 400 млн грн. для виплати громадянам компенсації втрат від знецінення заощаджень, вкладених до 1992 року в Ощадбанк колишнього СРСР.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Блок Юлії Тимошенко, лідер якого Юлія Тімошенко очолює уряд, в ході останніх парламентських виборів заявляла про намір в дворічний термін розрахуватися за вкладами в Ощадбанку  СРСР.

За оцінках Рахункової палати України, розмір цих вкладів на початок 2007 року складав 127,9 млрд грн.

Реклама:

У держбюджеті-2008 раніше передбачалося 6 млрд грн. для виплати вкладникам Ощадбанку  СРСР і власникам цінних паперів СРСР готівкою.

При цьому сума виплати "в одні руки" обмежена 1000 грн. незалежно від кількості ощадкнижок і спільної суми на них. Окрім того, частка з 6 млрд грн. доводиться на спадкоємців померлих вкладників і держдопомогу на поховання.

На 8 грудня поточного року на поточні і вкладені рахунки 6,389 млн громадян було зараховано компенсації у розмірі 5,857 млрд грн., і передбачена в держбюджеті сума компенсації, таким чином, вичерпана.

При цьому в Ощадбанк, що проводить виплати, звернулося вже понад 12 млн громадян і з літа через браку коштів виплати практично припинені.

Нагадаємо раніше, багато політиків і економістів висловлювалися в тому, що одним з чинників весняної інфляції були виплати "Юліної тисячі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: