У Ющенка очікують близько 5 мільйонів безробітних

Вівторок, 16 грудня 2008, 15:44
 

Україна очікує близько 5 мільйонів безробітних

Про це повідомив під час брифінгу заступник голови секретаріату президента Роман Безсмертний.

"Стало зрозуміло у ході обговорення, що нас очікує близько 5 мільйонів робочих рук без роботи при таких тенденціях розвитку української економіки", - зазгачив заступник голови секретаріату.

Водночас він зауважив, що голова держави проводить постійний діалог з головами ОДА та міністрами, предметом якого є заходи з подолання економічної кризи.

Реклама:

"Найсерйозніший висновок, який було зроблено сьогодні Президентом України на зустрічі, - на жаль, сьогодні уряд не є тим центром, куди можна зібрати всі пропоновані заходи та запропонувати їх українській економіці, українському бізнесу, українським пенсіонерам і робочим рукам», - резюмував Роман Безсмертний.

Він повідомив, що під час наради було насамперед обговорено тривожну тенденцію накопичення заборгованості із виплати зарплатні.

Вона ускладнюється відсутністю державного бюджету на 2009 рік. За словами Романа Безсмертного, на перший квартал 2009 року можна прогнозувати ще більше загострення цієї проблеми.

Як повідомлялося, за даними Мінпраці до 1 січня 2009 року кількість безробітних може сягнути 900-940 тисяч людей. Раніше в Держслужбі зайнятості повідомляли, що у 2009 році кількість безробітних українців становитиме 3 мільйони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: