Ющенко розчарував прогнозами по ВВП

Вівторок, 16 грудня 2008, 12:10

Президент Віктор Ющенко вважає, що у І кварталі 2009 року падіння ВВП очікується на рівні 7 -10 %.

Про це президент сказав на зустрічі з керівниками держадміністрацій у вівторок в Києві, прогнозуючи основні економічні показники на 2009 рік.

"Окрім того, промислове виробництво демонструє від'ємні показники, негативний зовнішньоторговельний баланс прогнозується Мінекономіки у 5 млрд. доларів. Необхідні виплати за зовнішніми запозиченнями усіх суб'єктів складають 29 млрд. доларів", - підкреслив Ющенко.

Голова держави закликав кожного голову обласної державної адміністрації розробити план антикризових заходів у своїх регіонах за участю представників місцевого бізнесу.

Реклама:

"Ми повинні на місцевому рівні зробити програму максимального розвитку регіональної економіки", - сказав Ющенко, зробивши при цьому особливий наголос на збереженні зайнятості населення.

Фото прес-служби президента.

Для досягнення цієї мети, закликав голова держави місцеву владу, необхідно вести конструктивний діалог з підприємствами і профспілками.

"Робочі місця дає тільки працююча економіка", - наголосив президент.

Окремо він прокоментував проблеми місцевих бюджетів, які загострюються тим, що місцева влада приймає невиправдано великі штатні розписи. Вони мають бути приведені до рекомендацій, встановлених Кабінетом Міністрів.

"Ми повинні перейти до режиму максимальної економії бюджетних коштів", - зазначив президент.  

Ющенко запропонував провести ще одну нараду, під час якої розглянути такі місцеві антикризові програми. Аналогічний пакет має бути сформований за участю органів місцевого самоврядування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!