Україна запустила газову свердловину в Чорному морі

Середа, 10 грудня 2008, 09:50
 

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" ввело в експлуатацію ще одну свердловину на газоконденсатному родовищі "Штормове" в північно-західній частині українського сектору Чорного моря.

Як повідомляє агентство "Уніан" з посиланням на прес-службу компанії, нова експлуатаційна свердловина поповнила фонд пробурених тут раніше свердловин і стала 15-ю за рахунком. Її глибина - 2 тис. 640 метрів, продуктивність - 150 тисяч кубічних метрів газу на добу.

Голова правління ДАТ "Чорноморнафтогаз" Анатолій Присяжнюк зазначив, що нині компанія експлуатує 10 родовищ вуглеводнів. Усі вони, за винятком "Штормового", знаходяться на стадії зниженого видобутку.

"Чорноморнафтогаз" зараз веде облаштування двох нових газових родовищ у Чорному морі - Одеського і Безіменного, запаси яких не менше 50 млрд. кубічних метрів.

Реклама:

"Але до введення їх у дію підприємство розробило і впроваджує Програму з недопущення зниження обсягів видобутку вуглеводнів. Роботи фінансуються в основному за рахунок власних можливостей ДАТ "Чорноморнафтогаз", а також бюджетних і кредитних коштів. Це дозволило ввести цього року дві експлуатаційні свердловини. Незабаром почне працювати ще одна", - йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

100% акцій "Чорноморнафтогазу" в управлінні НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: