ПФТС починає зиму з падіння

Понеділок, 1 грудня 2008, 20:08

За результатами торгів в понеділок, 1 грудня індекс ПФТС опустився на 2,62%, досягнувши рівня в 282,05 пункту, широкий UAI-50 впав на 0.87%, досягнувши рівня в 24.62 пункту.

По всіх цінних паперах, включаючи корпоративні облігації і ОВГЗ, поміщено 60 операцій. Об'єм торгів склав 8 млн грн., з них 2,6 млн грн. дісталося ринку акцій, пише видання FundMarket.

Чого і слід було чекати з початком місяця так це повного спаду активності на ринку. Проведена мізерна кількість операцій за сьогодні тільки підтвердила висловлені раніше припущення в кінці минулого місяця як про висновок рейтингових операцій у брокерів, так і нарощування об'ємів власних операцій все тими ж брокерами.

Можливо слід зробити поправку на початок місяця через публікацію значної кількості інформації за виробничими показниками провідних промислових підприємств України. Так, сьогодні були опубліковані і статданні по ЄМЗ, і по ММКІ, і по Дніпроспецсталі, тощо. Учасники ринку  чекають повного об'єму інформації від максимально можливої кількості заводів, щоб реально оцінити ситуацію, що склалася, на ринку.


Старший трейдер "Спарта Капіталу" Богдан Вантух звернув увагу на те, що «місцеві трейдери намагалися не реагувати на падіння європейських індикаторів на -2% і більше».

Зі слів трейдера, торги пожвавилися тільки в останніх 30 хвилин, коли стало зрозуміло, що американський ринок відкрився в істотному мінусі.

Кращими акціями сьогодні можна назвати ВАТ "Донецький металургійний завод" (+21.00%) і ВАТ "Запоріжсталь"  (+2.12%).

Останні відчули на собі чергові продажі з падінням ціни: ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод"  (-18.18%), Дніпроенерго (-5.71%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (-5.52%), Західенерго (-3.66%).

При настільки малій активності торгів найбільша кількість операцій по праву належить Алчевському меткомбінату, акціями якого зробили більше чверті всіх сьогоднішніх операцій - 14 операцій, спільним об'ємом в 434 тис грн.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: