Нафта знову стала дешевшою за 50 доларів

Понеділок, 1 грудня 2008, 19:53

Вартість нафти впала в понеділок нижче за рівень 50 доларів за баррель після того, як Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) на позачерговій зустрічі в Каїрі 29 листопада відклала ухвалення рішення про скорочення виробництва до наступного засідання 17 грудня

Про це з посиланням на Bloomberg повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

Вартість січневих ф'ючерсів на WTI знизилася в ході торгів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) в понеділок на 4,55 дол (8,4%) - до $49,88 дол/бар.

Ціна ф'ючерсу на нафту Brent на січень на лондонській біржі ICE Futures 1 грудня опустилася на 4,82 дол (9%)- до 48,67 дол/бар.

Реклама:

Негативний вплив на ринок зробили також дані про скорочення індексу виробничої активності в США (ISM Manufacturing) в листопаді до 36,2 пункту - мінімального рівня з 1982 року. Значення індексів менеджерів по постачанню в Європі, Росії і Китаї продемонстрували рекордне падіння ділової активності на тлі скорочення попиту на продукцію компаній в умовах погіршення доступу до кредитів.

"Відстрочення ОПЕК ухвалення рішення про скорочення здобичі одночасно з фактом відсутності в економіці позитивних новин рухає вартість нафти донизу", - сказав віце-президент підрозділу управління ризиками в енергетичному секторі MF Global Ltd. Майкл Фітцпатрік

.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: