Україна займеться чужими сірниками

Понеділок, 1 грудня 2008, 14:10

Україна запровадила спеціальне розслідування відносно імпорту сірників незалежно від країни походження або імпорту.

Про це з посиланням на заяву, Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі (МКМТ) в газеті "Урядовий кур'єр", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

Згідно оголошенню, вирішення комісії, прийняте 26 листопада, набирає чинності з моменту публікації.

Спеціальне розслідування запроваджене на підставі заяви державного підприємства "Рівненська сірникова фабрика" і ТОВ "Українська сірникова фабрика".

Реклама:

В абсолютних показниках імпорт сірників протягом досліджуваного періоду (з 1 липня 2005 року до 30 червня 2008 року) збільшився на 15,2%, унаслідок чого частка імпорту в споживанні товару в Україні зросла на 6,6%.

При цьому обсяги виробництва заявника скоротилися на 10%, продажі на внутрішньому ринку - на 15,4%, частка ринку - на 21,5%, а залишки товару на складах зросли більш ніж в 3,7 разу. При цьому виробництво сірників було збитковим.

Як повідомлялося, в кінці вересня 2008 Україна припинила процедуру перегляду антидемпінгових заходів відносно імпорту сірників з Росії і Білорусії, введених 27 вересня 2003 року строком на п'ять років у зв'язку із завершенням терміну їх вживання.

При цьому комісія відзначила, що у вимогах держпідприємства "Рівненська сірникова фабрика" і ТОВ "Українська сірникова фабрика" про продовження антидемпінгових заходів не була досить інформації і доказів про демпінг з боку РФ і Білорусії.

Україна з вересня 2004 року ввела остаточні антидемпінгові заходи відносно імпорту сірників походженням з РФ і Білорусії, при цьому розмір ставки ввізного мита для російських сірників був встановлений на рівні 8,8%, проте продукція ЗАО "Плітспічпром" (Балабаново) митом не оподатковувалася.

Для білоруських виробників розміри мит були значно вищі: ЗАТ "Пінськдрев" - 31,8%, "Борісовдрев" - 68,7%, інших виробників - 95,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: