Кабмін забезпечить будівництво автодоріг на 118 мільярдів доларів

Понеділок, 1 грудня 2008, 11:58
 

Кабінет міністрів має намір забезпечити будівництво з 2009 року автомобільних доріг у країні сумою 118 млрд. грн.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Ми проаналізуємо всі проекти транзитних магістралей - а їх 19 з капіталомісткістю 118 млрд. грн. Це надзавдання, що ми ставимо на 2009 і наступні роки", - сказала вона в понеділок у Києві, відкриваючи урядову нараду з питань будівництва транспортної інфраструктури країни.

За словами, прем'єра, довжина проектованих доріг складає 3,5 тис. км. Планується побудувати 94 моста, 239 шляхопроводу, 2 тунелі.

Реклама:

Тимошенко підкреслила, що для цього в першочерговому порядку потрібно вирішити низку питань.

Серед них вона назвала прийняття закону, який би спростив і прискорив процедура відводу землі для суспільних потреб, а також налагодити систему "фінансування масштабного будівництва доріг" шляхом прийняття закону про концесію і закону про державне приватне партнерство".

У свою чергу, голова "Укравтодору" Вадим Гуржос сказав, що серед обговорюваних на сьогоднішній день проектів - Велика окружна дорога навколо Києва.

Крім того, мова йде про будівництво дороги Львів - Краковець довжиною 84 км і вартістю 3 млрд. грн., дороги Львів - Броди довжиною 78 км і вартістю 2,7 млн. грн., дороги Київ - Вінниця вартістю 5 млрд. грн. і дороги Одеса - Рені вартістю 9 млрд. грн.

Гуржос уточнив, що приведена вартість робиться з розрахунку цін 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!