Ющенко вважає, що рейтинги України настав час переглянути

Четвер, 6 листопада 2008, 13:23
 

Президент України Віктор Ющенко вважає, що рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду про надання Україні стабілізаційного кредиту є сигналом для світового співтовариства про підвищення рейтингу довіри до нашої країни.

Про це повідомляє прес-служба голови держави в четвер, пише агентство "Інтерфакс Україна".

"Це рішення є сигналом для світового співтовариства про підвищення рейтингу довіри до нашої країни", - відзначив голова української держави.

За його словами, допомога з боку МВФ дозволить упевненіше почувати себе діловим колам і в першу чергу фінансовому сектору. Національна економіка отримає могутній ресурс для розвитку її пріоритетних напрямів, гарантування ліквідності банківської системи.

Реклама:

На думку Ющенка, проведення рішучої економічної і фінансової політики дозволить Україні не тільки протистояти світовій кризі, але і вийти з неї більш сильною.

"Потрібні масштабні структурні реформи. На це я націлюю керівництво уряду і Національного банку України", - додав він.

"Реалізація антикризових заходів буде знаходитися під моїм постійним контролем", - підсумував голова держави.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ на засіданні в середу прийняла рішення про надання Україні стабілізаційного кредиту stand-by 16,4 млрд. дол. для подолання наслідків фінансово-економічної кризи. Перший транш складає 4,5 млрд. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: