Тимошенко хоче знищити "Чорноморнафтогаз"?

Вівторок, 25 листопада 2008, 13:40
 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Віталію Гайдуку вивчити доцільність приєднання ДАТ "Чорноморнафтогаз" до компанії "Укргазвидобування".

"Я прошу вас вивчити цю тему і дати відповідь, чи потрібно об'єднувати "Укргазвидобування" з "Чорноморнафтогазом". Отут треба приймати рішення. Якщо ні, значить потрібно привести відповідну аргументацію", - сказала прем'єр, звертаючись до Гайдука в ході наради з питань інфраструктурних проектів в енергетиці і вугільній галузі.

У свою чергу, міністр палива й енергетики Юрій Продан, який підняв це питання, відзначив, що у випадку неприєднання "Чорноморнафтогазу" до компанії "Укргазвидобування" необхідно надати йому статус державного підприємства, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Тому що усі ВАТ в наших умовах, навіть державні (...), - це шлях до емісії", - підкреслила міністр.

Реклама:

Як повідомлялося, Продан виступив з ініціативою приєднання "Чорноморнафтогазу" до "Укргазвидобування" на засіданні колегії міністерства 16 вересня.

Необхідність такого злиття він пояснив тим, що ДАТ не здатно самостійно залучати інвестиції, необхідні для освоєння морських нафтогазових родовищ.

Пізніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Оле Дубина заявив про те, що не підтримує цю ініціативу.

"Чорноморнафтогаз" здійснює роботи з освоєння української частини шельфу Чорного й Азовського морів. Підприємство веде видобуток вуглеводнів у море і на території Кримського півострова.

"Укргазвидобування" є дочірньою компанією національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: