В США знизять базову процентну ставку до нуля

Вівторок, 25 листопада 2008, 11:55
 

Федеральна резервна система (ФРС) може знизити базову процентну ставку до нуля до січня і залишити її на цьому рівні до кінця 2009 року, щоб впоратися із загрозою дефляції.

Про це йдеться в повідомленні агентства Bloomberg з посиланням на прогноз Macroeconomic Advisers LLC.

"Економіка, імовірно, скоротиться на 4% у поточному кварталі і на 3% у наступному кварталі з наступним уповільненим відновленням до кінця 2009 року", - відзначили аналітики Macroeconomic Advisers.

Експерти вважають, що в 2010 році інфляція сповільниться до 1%, а її темпи будуть скорочуватися, створюючи серйозний ризик дефляції, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

ФРС повинна буде знизити базову процентну ставку (за кредитами "овернайт") до нуля і розглянути низку нестандартних рішень, включаючи скуповування приватних активів, для подолання таких наслідків кризи, стверджують аналітики Macroeconomic Advisers.

"ФРС, швидше за все, почне з покупки приватних активів, а потім перейде до придбання довгострокових держоблігацій США, якщо виникне така необхідність, і буде використовувати свої повідомлення для управління очікуваннями ринку у відношенні майбутньої економічної політики", - відзначається в доповіді Macroeconomic Advisers.

З 1 вересня 2007 року Федеральний резерв зменшив ставку на 4,25 процентних пунктів - з 5,25% до 1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: