Український ринок акцій виріс на 2,22%

П'ятниця, 14 листопада 2008, 18:43
 

За результатами торгів у п'ятницю, 14 листопада, обидва українських індикатора фондового ринку продемонстрували зростання.

Індекс ПФТС піднявся на 2,22%, досягши рівня в 274,72 пункту, індекс UAI-50 - на 1,09%, піднявшись до рівня в 24,90 пункту, повідомляє FundMarket.

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДП, було укладено 112 угод. Обсяг торгів склав 191 млн. грн., з них 5,7 млн. грн. на ринку акцій.

На думку трейдера ТОВ "ТАСК-брокер" В'ячеслава Базилєва ситуація зараз така, що пропозиція перевищує попит більш ніж втричі.

Реклама:

Тому "з таким розподілом сил істотного зростання і тим більше його стійкого закріплення бути не може", - підсумував експерт.

Голова торговельного департаменту "Astrum Інвестиційний Менеджмент" Олег Шипанюк відзначив, що незважаючи на наявність позитивного тла на світових фондових майданчиках, реальних факторів для зростання поки немає.

Експерт підкреслив, що короткочасне зростання кардинально ситуацію не змінює, а лише дає спекулянтам можливість небагато заробити на цьому зростанні.

Лідерами зростання сьогодні стали: ВАТ "Маріупольський завод важкого машинобудування "Азов" (+12.50%), ВАТ "Мотор Січ" (+8.39%), ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" (+5.88%), "Западенерго" (+4.58%).

Втратили в ціні акції таких емітентів: ВАТ "Крюковський вагонобудівний завод" (-3.37%), "Центренерго" (-2.21%), ВАТ "Сумське машинобудівне НПО ім. Фрунзе" (-1.41%).

Тільки лише світовий ринковий антураж дозволив українському ринку у п'ятницю піднятися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!