Світовий банк готує чергову "подачку" Україні

П'ятниця, 14 листопада 2008, 13:46
 

Світовий банк (СБ) готує пакет допомоги Україні для подолання кризи і швидкого поновлення економічного зростання.

Про це йдеться в прес-релізі київського представництва банку, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"СБ готує пакет фінансової допомоги Україні у відповідь на глобальну фінансову кризу, негативні наслідки якого відчуває Україна... Що стосується  найближчого майбутнього, то СБ прискорює підготовку позики на політику розвитку (ППР III), в рамках якої передбачається надання державному бюджету України фінансування на підтримку найважливіших структурних реформ", - говориться в прес-релізі.  

Серед ключових заходів, на підтримку яких буде надаватися ППР III, у прес-релізі вказуються підвищення тарифів на комунальні послуги і поліпшення прозорості у фінансовому і корпоративному секторах.

Реклама:

Як повідомлялося, у рамках підтримки стратегії розвитку СБ 2005 року виділив Україні позику розміром близько 250 млн. дол., а на початку 2008 року - 300 млн. дол.

Навесні 2008 року в СБ допускали виділення Україні чергової позики на підтримку стратегії розвитку розміром 300-400 млн. дол. до липня 2009 року.

"ППР III допоможе уряду України з фінансуванням бюджету на той час, коли зменшився обсяг і виросла вартість інших джерел такого фінансування. ", - приводяться в прес-релізі слова директора СБ із справ України, Біларусі й Молдови Мартіна Райзера.

Крім того, відповідно до прес-релізу, СБ розпочав роботу над позикою для України, що буде спрямована на реабілітацію банківського сектору.

Відповідно до прес-релізу, стратегія партнерства СБ з Україною також передбачає кілька великих інвестицій у фізичну інфраструктуру України протягом 2009 року.

"Це стосується позик обсягом приблизно кілька сотен мільйонів доларів на реабілітацію автодороги Київ-Харків і на допомогу з електрифікацією основних ділянок мережі українських залізниць", - відзначається в прес-релізі.

За даними СБ, у наступні роки Україні може бути надана фінансова допомога на переорієнтацію держвидатків, а також на поглиблення структурних реформ.

Плануються також наступні інвестиції в транспортний сектор і в модернізацію енергетичного сектору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: