Податкова знову йде на рекорд

Четвер, 13 листопада 2008, 16:09
 

Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) не виключає імовірності, що план із збору податку на прибуток за 2008 рік може бути виконаний вже наприкінці листопаду-початку грудня 2008 року .

Такий прогноз заступник голови ДПАУ Сергій Чекашкин дав на брифінгу в четвер.

"Ми виконали завдання Мінфіну з податку на прибуток за 11 місяців наростаючим підсумком. Ми повинні були зібрати за 11 місяців 34,474 млрд. грн. Ми їх вже зібрали, незважаючи на кризу, і я упевнений, що податок на прибуток ми виконаємо за рік" - сказав Чекашкін.

При цьому він додав, що в грудні ДПАУ повинна буде зібрати 6 млрд. грн.

Реклама:

Чекашкін повідомив, що нарахування податку на прибуток за три квартали мінус півріччя поточного року, що розраховується наростаючим підсумком, склало 12,425 млрд., що на 43,7% більше аналогічного періоду попереднього року, але трохи менше, ніж за другий квартал.

Згідно з даними заступника голови ДПАУ, у другому кварталі нарахування було на 12% більше, і це пов'язано з тим, що криза почалася у вересні й захопила не весь третій квартал, а тільки його частина.

"Тому за третій квартал нарахування менше, ніж за другий, але не істотно, цих нарахувань досить, щоб виконати план, і ми вже виконали план за 11 місяців", - відзначив він.

Чекашкін підкреслив той факт, що план на листопад (7,705 млрд. грн.) у 1,5 рази більше плану за аналогічний період 2007 року, що складав 5,120 млрд. грн.

На його думку, до ризиків невиконання плану можна віднести факт фінансової кризи, а також відсутність оборотних коштів у підприємств.

Однак, відзначив заступник голови ДПАУ, в умовах фінансової кризи, план залишається значним, зокрема, виходячи з якісного адміністрування податку на прибуток.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: