Криза скоротить українське телевиробництво на 50%

Понеділок, 10 листопада 2008, 10:05
 

Наслідком фінансової кризи стануть падіння обсягів українського телевиробництва і втрата динаміки зростання в галузі кіно.

Такого сценарію очікує телепродюсер Олександр Роднянський, пише агентство "Інтерфакс Україна".

За його оцінкою, у 2009 році обсяги телевиробництва в Україні знизяться на 50% у порівнянні з нинішніми.

"Я б рекомендував тим, хто будує плани на майбутнє, розраховуйте бюджети, виходячи з цієї цифри. У Росії очікується падіння ринку на 20%. Безумовно, це призведе до скорочення обсягів виробництва", - сказав продюсер в інтерв'ю щотижневику "Зеркало недели".

Реклама:

При цьому Роднянський відзначив і позитивну сторону кризи - оздоровлення галузі. "Виживуть сильні, компетентні, професійні. От у цьому я не сумніваюся. Замість 200 фільмів буде, скажемо, 60 - і, сподіваюся, якісніше", - відзначив він.

На кінопрокат, на його думку, серйозного впливу криза не матиме: "Прокат буде жити, тому що в кіно все рівно будуть ходити. У кризові періоди, як стверджують свідки, у кіно ходять".

Разом з тим Роднянський припустив, що криза може позначитися на жанровій палітрі кіно.

"Приклад Голівуду 30-х років свідчить про те, що якщо люди живуть погано, то будь-які приємні емоції і відчуття виявляються затребувані. Казки, фентезі, мелодрами, романтичні комедії. Зрозуміло, не соціальне кіно і не реалістичні фільми, які  до вподоби буржуазії у сприятливі часи", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!