Депутатам пропонують завуалювати придбання ПІБу

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 14:28

Придбання в державну власність "Промінвестбанку" двома державними банками не буде прописуватися в законодавстві, щоб не знижувати рейтинги "Ощадбанку" і "Укрексімбанку"  

Про це заявив доповідач по антикризовому закону Сергій Терьохін, представляючи зміни до закону.

Зокрема, Терьохін запропонував не писати в законі "процедура оздоровлення ПІБ, бо ми йому погану допомогу дамо. "Уявіть, як упадуть баланси Ощадбанку і Укрексімбанку, якщо ми напишемо в законі, що до них ці знецінені корпоративні права ПІБа заведені", - зазначив депутат.

"Нехай Нацбанк це вирішить у закритій манері, як його спасати і дати 500 мільйонів ре капіталізації Укрексімбанку", - додав він.

Реклама:

Як відомо, раніше стаття закону по ПІБ звучала таким чином: "Установити, що збільшення статутного капіталу відкритого акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" у сумі 1 000 000 тис. гривень здійснюється з метою придбання ним акцій закритого акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк".

Наразі її редакція звучить так: "Установити, що відкрите акціонерне товариство "Державний експортно-імпортний банк України"  (ВАТ Укрексімбанк) реінвестує чистий прибуток, отриманий за наслідками 2008 року, та нерозподілений чистий прибуток минулих років у свій статутний фонд, але не менше 500 млн. гривень".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!