Ющенко хоче наситити ринок готівковою валютою

Четвер, 30 жовтня 2008, 17:33
 

Віктор Ющенко вважає, що ринок необхідно наситити готівковою валютою, щоб перебороти тенденцію до її надмірної скупки.

Про це він сказав на нараді з питань подолання фінансової кризи і стабілізації курсу гривні, в якому взяли участь голова Національного банку Володимир Стельмах і голова Ради НБУ Петро Порошенко, голови правлінь найбільших комерційних банків, повідомляє прес-служба глави держави в четвер.

Причиною проведення зустрічі в такому форматі є те, що НБУ дотепер не продемонстрував активних зважених кроків у кризовій фінансовій ситуації, хоча рішення Ради національної безпеки й оборони, у якому визначений окремий пункт по діях Національного банку на валютному ринку, було прийнято тиждень назад.

Прес-служба нагадує, що рішення РНБО містить положення про прозорість виходу з інтервенціями і забезпечення дотримання курсу в межах валютного коридору, встановленого Основними принципами грошово-кредитної політики.

Реклама:

"Через фактичне ігнорування цього рішення наростають панічні настрої і падає довіра до банків, ...золотовалютні резерви витрачаються неефективно і внаслідок такої позиції НБУ курс національної валюти девальвується на 5% щодня", - відзначається в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!