Ющенко не продавав зброю під час війни в Осетії

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 16:58

Генеральний директор держкомпанії з експорту-імпорту озброєнь і продукції подвійного й спеціального призначення "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук категорично відкидає обвинувачення в поставках Україною зброї до Грузії в ході збройного конфлікту.

"Я підтверджую, що з моменту початку збройного конфлікту між Південною Осетією й Грузією, з боку України не було поставлено жодного патрона", - сказав Сергій Бондарчук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що його здивували прочитані ним в інтернеті відповідні обвинувачення з боку прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна за підсумками зустрічі з українським прем'єр-міністром Юлією Тимошенко в четвер.

Гендиректор також різко негативно відгукнувся про озвучені в ЗМІ коментарях "про мазуриків".

Реклама:

При цьому він звернув увагу, що які-небудь рішення, а відповідно й заяви можуть робитися тільки за результатами проведеного розслідування.

Він також порахував некоректним коментувати оприлюднений у ЗМІ обвинувачення проти президента Віктора Ющенко в, нібито, особистому санкціонуванні поставок Україною й Грузію зенітно-ракетних комплексів "Бук-1М".

"Президент України ніяких доручень, ні в усної, ні в письмовій формі, по забезпеченню поставок куди-небуть, чого-небудь мені не давав ", - підкреслив Сергій Бондарчук.

Він також висловився за необхідність якнайшвидшого прийняття закону України про військово-технічне співробітництво з іноземними державами для чіткого розподілу повноважень і сфер відповідальності органів влади в сфері торгівлі зброєю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: