Standard & Poor's опустило рейтинг Росії

Четвер, 23 жовтня 2008, 16:13
 

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's змінило прогноз за рейтингами Росії на "негативний" із "стабільного".

Про це повідомляється в прес-релізі агентства.

Довгостроковий кредитний рейтинг РФ за борговими зобов'язаннями в іноземній валюті був підтверджений на рівні "ВВВ+" за зобов'язаннями у національній валюті - "А-", короткострокові рейтинги - "А-2".

Разом з тим оцінка ризику переведення і конвертації валюти для російських несуверенних позичальників була знижена до "ВВВ+" з "А-", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Реклама:

"Перегляд прогнозу відображає ймовірність зниження рейтингу, якщо витрати російського уряду на надання підтримки банкам збільшаться в умовах зростаючого відтоку капіталу, оскільки довіра до фінансової системи і монетарної політики знижується, - відзначає кредитний аналітик Standard & Poor's Френклін Гілл. - Зараз важко визначити, як в остаточному підсумку підтримка банківської системи вплине на бюджетні показники держави, не в останню чергу - через невизначеність у відношенні якості активів фінансових інститутів".

Агентство відзначає, що в цілому РФ зарезервувала кошти бюджету і резервних розміром до 15% ВВП з метою підтримки ліквідності ведучих держбанків для надання міжбанківських кредитів фінансовим інститутам з меншим капіталом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: