АМКУ понизить ціни на 95-й бензин

Четвер, 23 жовтня 2008, 15:16

Антимонопольний комітет України (АМКУ) проводить розслідування факту одночасного підвищення цін на бензин марки А-95 в Києві і Київській області, повідомив в.о. глави АМКУ Олександр Мельниченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

"Київ і Київська область несподівано стали місцем дії, що розігралася на ринку бензину минулого тижня: у один день підвищилася ціна до 6,15 грн за літр бензину марки А-95. Комітет миттєво відреагував, розпочав розслідування, і я доручив порушити справу щодо учасників цього ринку", - сказав він.

За словами Мельниченка, відразу після початку розслідування ціна на паливо знизилася до 5,95 грн. за літр. В процесі розслідування комітет перевірить обґрунтованість встановлення вказаної ціни практично на всіх АЗС в регіоні, зазначив він, не назвавши компанії, підозрювані в узгоджених діях.

Нагадаємо, АМКУ почав перевірку діяльності нафтотрейдерів Києва і Київської області на предмет вірогідної змови відносного одночасного збільшення цін на бензин марки А-95. В ході моніторингу комітет зафіксував синхронне підвищення операторами цін на цей вид палива на більшості АЗС до 6,15 грн. за літр.

Реклама:

На думку комітету, для імпортерів і виробників складові собівартості бензину різні. У зв'язку з цим буде детально вивчена обгрунтованість та встановлення межі цінового коридору, згідно з постановою секретаріату експертно-аналітичної групи при Міністерстві палива і енергетики України на першу декаду жовтня на бензин марки А-95. Зідно з якою ціна на бензин має бути від 5,63 грн./літр до 5,80 грн./літр, на другу декаду - 5,82-6,00 грн./літр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: