Fitch знизило рейтинги облігацій "Приватбанку"

Середа, 22 жовтня 2008, 16:13
 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings понизило рейтинг випущених у рамках секьюрітізації іпотечних кредитів"Приватбанку" єврооблігацій компанії Ukraine Mortgage Loan Finance No.

Були знижені облігації класу "А" - з "ВВВ-" до "В+", класу "В" - з "В+" до "В2", повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Прогноз за рейтингом єврооблігацій класу "А" збережений як"негативний", а за облігаціями класу "В" погіршений із "стабільного" до "негативного", відзначається в повідомленні агентства в середу.

Відповідно до нього, зниження рейтингів викликане погіршенням суверенного рейтингу країни. Однак, відзначає Fitch, погіршення макроекономічної ситуації в Україні може вплинути на позичальників, що пояснює погіршення агентством прогнозу рейтингу за облігаціями класу "В", повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

Як повідомлялося, Fitch наприкінці вересня погіршило прогноз рейтингу єврооблігацій класу "А" з "позитивного " до "негативного", підтвердивши тільки рейтинги на колишніх рівнях.

Це перша і поки єдина трансгранична угода з цінними паперами, забезпеченими житловою іпотекою, з України. Вона являє собою секьюрітізацію доларових житлових іпотечних кредитів (обсягом 180 млн. дол., виданих за українським законодавством з правом утримання першої черги), а також супутніх прав за кредитами.

Рейтинги відображають імовірність своєчасної виплати відсотків за цінними паперами класу "A", остаточної виплати відсотків за цінними паперами класу "B", а також остаточної виплати основної суми боргу по настанні остаточного офіційного терміну погашення паперів (30 грудня 2031 року) відповідно до умов емісії.

За угодою передбачено резервний фонд розміром 4,65% на випадок невиконання зобов'язань і потенційного дефіциту ліквідності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: