Ющенко обіцяє врятувати ПІБ і його вкладників

Понеділок, 20 жовтня 2008, 20:18

Президент Віктор Ющенко запевняє, що держава найближчим часом зробить всі кроки, необхідні для стабілізації роботи "Промінвестбанку" і забезпечення населення від втрат.

"Нацбанк проводить необхідну роботу, яка належить до його компетенції, щодо формування кроків, які найближчим часом забезпечать стабілізацію роботи цього банку", - сказав Ющенко після засідання РНБО в понеділок.

При цьому він зазначив, що наразі немає "жодної проблеми з обслуговування соціальних видатків клієнтів цього банку".


"Ми зробимо все можливе, щоб відновити роботу одного з провідних системних банків України", - сказав Президент.

Реклама:

На його думку, "активи і пасиви "Промінвестбанку" були сформовані не найгіршим чином".

"Переконаний, той кредитний портфель, який є в "Промінвестбанку", - це здоровий раціональний портфель. Ніяких втрат некомпенсаційного характеру у діяльності цього банку немає як на корпоративний сектор, так і на кошти населення", - сказав Ющенко.

"Найближчим часом адміністратор Нацбанку формально запропонує вирішення питань, пов'язаних з обслуговуванням всіх зобов'язань, які перебувають на балансі "Промінвестбанку", - додав він.

При цьому Ющенко поінформував про декілька можливих варіантів врегулювання ситуації навколо "Промінвестбанку".

"З одного боку, надійшло багато пропозицій від інвесторів, в тому числі і іноземних, від високих фінансових інституцій, щодо викупу цього банку, його зобов'язань і обслуговування всіх активів і пасивів. Нацбанк і його адміністрація сьогодні працюють над вивченням цих позицій", - сказав він.

"Виходячи з міркувань національних інтересів, ми також розглядали можливість націоналізації цього банку. Домовилися про те, що Нацбанк найближчим часом зважить всі пропозиції, що стосуються перспектив врегулювання ситуації навколо "Промінвестбанку" і винесе свої кінцеві пропозиції", - зазначив Президент.

При цьому Ющенко запевнив, що при виборі одного з варіантів держава буде керуватися тим, "який найбільше відповідає інтересам вкладників, клієнтів цього банку і, безумовно, національним інтересам".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!