Президент пообіцяв ЄС у 2009 році

Четвер, 2 жовтня 2008, 14:50

Президент України Віктор Ющенко заявив, що угода про асоціацію з Європейським Союзом на 80% опрацьована на політичному, юридичному рівні та питаннях безпеки, а в торговельному й економічному - на 40%, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Глава держави висловив надію, що угода з ЄС буде підписана в другій половині 2009 року, коли в ЄС буде головувати Швеція.
Говорячи про економічну ситуацію в країні, він сказав, що зараз в Україні сприятлива ситуація для росту практично у всіх галузях, оскільки приріст ВВП складає від 7-7,5% щорічно.

Президент також відзначив, що свідченням росту економіки є і те, що за останні 14 місяців в економіку країни було вкладено $12 млрд. інвестицій, а за шість місяців поточного року - $7 млрд..

Крім того, Ющенко зупинився на найбільших проектах, що будуть представлені на економічному форумі у Львові.
Зокрема, він підкреслив, що унікальним для України є проект першої концесійної автодороги від Кракова до Бродів, загальна вартість якої складе приблизно $1 млрд. "Це перший такий проект у масштабах України, такого ще не було", - сказав Ющенко.

Реклама:

Президент позитивно відгукнувся про проекти, пов'язані з підготовкою до Євро-2012. Зокрема, це модернізація вокзалу у Львові, аеропорту і будівництво стадіону. Президент підкреслив, що за 17 років незалежності України в економику Львівської області був вкладений $1 млрд., а наступні кілька років у рамках підготовки до Євро-2012 буде вкладено біля $5 млрд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: