"Укрнафтогаз" зриває збори акціонерів "Дніпроенерго"

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 12:03
 

Збори акціонерів ВАТ "Дніпроенерго", яке було призначене на 10 жовтня 2008 року, не відбулося за вини ВАТ ФК "Укрнафтогаз".

Колишній реєстратор, що позбавлений ліцензії ДКЦПФР у березні 2008 року, ініціював новий судовий розгляд в окружному адміністративному суді Києва, повідомляється в прес-релізі "Дніпроенерго". 

У рамках цього судового процесу  була винесена заборона діючому реєстратору "Промінвестбанку" робити будь-які дії з ведення системи реєстру акціонерів ВАТ "Дніпроенерго", у тому числі надання реєстру для зборів.

Чинне законодавство забороняє проведення зборів без реєстру, у зв'язку з чим правління за узгодженням з наглядацькою радою змушене було перенести дату зборів, відзначається в повідомленні.

Реклама:

Як відзначив в.о. голови правління ВАТ "Дніпроенерго" Сергій Бедин: "Укрнафтогаз" практично заблокував діяльність вищого органа управління товариства й поставив під загрозу реалізацію інвестиційних проектів "Дніпроенерго".

Одним з центральних питань зборів було ухвалення рішення про реалізацію інвестиційних зобов'язань вугільних підприємств-інвесторів "Павлоградвугля" і "Комсомольця Донбасу", загальна сума яких становить більше 1 млрд. гривень.

Не було ухвалене рішення, на підставі якого держава, що володіє контрольним пакетом акцій, могла б одержати дивіденди від господарської діяльності товариства. Дане питання також стояло на повістці зборів, йдеться в повідомленні.

На зборах акціонерів ВАТ "Дніпроенерго" 10 жовтня 2008 року планувалося вирішити питання про затвердження фінансової звітності, нового постійного реєстратора товариства, внесення змін до установчих документів, переобрання наглядової ради й ревізійної комісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: