У 2009 році рівень безробіття в Україні може скласти 6,4-6,8%

Вівторок, 9 вересня 2008, 18:19

У наступному році рівень безробіття в Україні прогнозується в межах 6,4-6,8%.

Про це повідомив у вівторок, під час наради, присвяченої формуванню бюджету на 2009 рік, міністр економіки Богдан Данилишин, передає агентство "РБК-Україна".

Згідно з прогнозами, наступного року буде 1,4-1,5 млн. безробітних в Україні, 20,8 - 20,9 млн. осіб зайнятих в економіці країни, сказав Данилишин. Кількість населення буде становити 45,9 млн. людей.

Данилишин підкреслив, що Мінекономіки найбільше хвилює негативне сальдо зовнішньоекономічної діяльності.

Реклама:

Відзначимо, що в Україні кількість офіційно зареєстрованих безробітних за 5 місяців 2008 року скоротилася на 17% у порівнянні з аналогічним показником минулого року.

На думку прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, на фоні досить стрімкого економічного зростання в Україні змінюються і показники життя людей, а стійка тенденція нарощування обсягів виробництва позитивно впливає на ринок праці.

Нагадаємо, за даними Держкомстату, рівень безробіття в Україні у першому кварталі цього року зменшився з 6,8% до 6,4% у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року. У регіонах найбільш високий рівень безробіття у Рівненській обл. - 9%, найменш низький - у Києві, 3,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: