FundMarket починає публікацію галузевих індексів

Вівторок, 9 вересня 2008, 11:59

Редакція інтернет-проекту про фондовий ринок "FundMarket - Ринок акцій" продовжує розвивати лінійку індикаторів фондового ринку України.

Цього разу портал починає публікацію 11 галузевих індексів, що відображають динаміку акцій профільних підприємств, що демонструють стійкий рівень ліквідності на торгах ПФТС.

До кошику індексів увійшли показники з наступних галузей: автомобілебудування, машинобудування, металургія, споживання, нафтогазова, гірничодобувна, трубна, вугільна, хімічна, електроенергетична й фінансова.

Як і у випадку із загальринковим індексом UAI-50, початкове значення кожного індексу - 100 пунктів, постійна адреса: http://www.fundmarket.com.ua/statistics/.

Реклама:

Датою початку розрахунку галузевих індикаторів прийняте 1 січня 2008 року. З метою ефективного використання індексів здійснений ретроспективний розрахунок його значень за період з 1 січня 2008 року.

"Розширення лінійки індексів за рахунок галузевих індикаторів є природним продовженням стратегії розвитку індексів фондового ринку - коментує головний редактор порталу. - Таким чином, потенційний інвестор зможе оцінити не тільки динаміку розвитку ринку в цілому, але й кожної галузі окремо".

За станом на 8 вересня 2008 року, UAI-50 досяг значення у 49,68 пункту. Серед галузевих індикаторів найменше падіння з початку року зафіксували індекси хімічної промисловості (90,68 пункту), гірничодобувної (76,29) і  вугільної (66,45). Більше усіх "просіли" показники трубної промисловості (30,70) і автомобілебудування (32,88).

Нагадаємо, що запущений на початку червня портал "FundMarket-Ринок акцій", вийшов з тестового режиму й почав роботу 18 липня 2008 року.

Інтернет-Проект "FundMarket-Ринок акцій" (www.fundmarket.com.ua ) розроблений з метою надання точної інформації фахівцям фінансової сфери про функціонування ринку капіталу взагалі й фондового ринку зокрема.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: