Хортиця веде переговори про злиття

Понеділок, 8 вересня 2008, 15:57

Найбільший український алкогольний холдинг Global Spirits AMG-77 веде переговори про можливу покупку ще одного алкогольного активу, а також про злиття з однією з українських алкогольних компаній.

"На даний момент ми ведемо переговори про покупку алкогольної компанії, а ще про злиття з одним з вітчизняних горілочних гравців", - повідомив власник торгової марки "Хортиця" Євгеній Черняк в інтерв'ю щотижневику "Інвестгазета", передає агентство "Інтерфакс Україна".

Він відмовився від розголошення інших подробиць, повідомивши, що вони будуть оприлюднені із завершенням переговорів.

"Можу лише сказати, що компанія, переговори про злиття з якою ми ведемо, входить до десятки найбільших виробників алкоголю в Україні... Це буде не просто злиття дистрибуторських портфелів, а злиття компаній", - сказав Черняк.

Реклама:

За його словами, на цей час велика аудиторська компанія проводить розрахунки, за підсумками яких може бути визначена частка акцій в об'єднаному бізнесі й завершені переговори.

"Вони отримають пакет наш, ми - їх. Точніше, пакет холдингу", - відзначив бізнесмен.

Він також повідомив, що холдинг продовжує роботу з підготовки до первинного публічного розміщення (IPO) і готовий здійснити його після одержання трирічного аудиту й стабілізації ситуації на міжнародному фінансовому ринку.

До складу холдингу Global Spirits AMG-77 входять ЛГЗ "Хортиця" (займає, за даними холдингу, 30% українського горілчаного ринку), Одеський коньячний завод (ТМ "Шустов", 24% ринку), дистрибуціонні компанія ТОВ "ТД "Мегаполіс" (Україна) (22 представництва в Україні й по одному в Польщі й Казахстані) і ТОВ "ТД" Мегаполіс" (Росія, 28 представництв).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!