Mirax Group планує продавати частки у своїх об'єктах

Четвер, 25 вересня 2008, 13:40

В Mirax Group знайшли спосіб профінансувати будівництво своїх об'єктів

Один з найбільших російських девелоперів, корпорація Mirax Group нещодавно заявила про зупинку декількох проектів у зв'язку з кризою.

Тепер компанія має намір шукати партнерів, які зможуть викупити частки в її об'єктах і таким чином профінансувати їхнє будівництво, повідомляє видання "Ведомости".

Про це заявив у середу на конференції фінансовий директор корпорації Олександр Паперно. Що це будуть за проекти, він не уточнив, сказавши лише, що у компанії є вже подібний досвід, коли партнерами виступають будівельні компанії. У нинішніх умовах такими партнерами можуть стать і різні фінансові структури.

Реклама:

Втім, поки ніяких конкретних домовленостей з ними не досягнуто, стверджує представник компанії.

Минулого тижня топ-менеджери Mirax Group пообіцяли не залучати протягом року кредити через різке зростання ставок: з 8,5% до 25% річних. Також компанія заморозила реалізацію близько 10 млн. кв м, будівництво яких ще не почалося, і заявила про те, що не буде купувати нові проекти.

З розпочатих проектів компанії необхідні кошти на діловий комплекс Mirax Plaza у Києві (387 000 кв м, інвестиції - 1 млрд. дол.), офісно-торговельний комплекс Казакова (580 000 кв м, 2 млрд. дол.), житловий комплекс Paradise Living (306 000 кв м, 1 млрд. дол.).

Стратегія залучення інвесторів за рахунок продажу частки в проекті повністю виправдана, вважає партнер S. A. Ricci / King Sturge Володимир Авдєєв: "Це дозволяє залучити кошти на будівництво й при цьому не продавати за заниженою ціною".

На його думку, партнерами компанії можуть стати великі російські фінансово-промислові групи. Правда, при цьому їх навряд чи зацікавить участь у проекті менш ніж на 51%, інакше вони не зможуть контролювати процес його розвитку, додає Авдєєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: