Голова "Родовід Банку" взяв "Спарту"

Середа, 24 вересня 2008, 12:09

Зниженням вартості компаній з управління активами (КУА) зацікавилися топ-менеджери українських банків.

У вівторок стало відомо, що голова правління "Родовід Банку Денис Горбуненко купив маловідому КУА "Спарта" для розвитку власного бізнесу, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Щоб компанія зберегла позиції на ринку, йому знадобиться до 3 млн. дол., вважають учасники ринку.

У віторок 23 вересня Держкомісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) повідомила про покупку головою правління "Родовід Банку" Денисом Горбуненко 63,33% акцій ЗАТ "Компанія з управління активами "Спарта".

Реклама:

"Родовід Банк" придбав 15,57% акцій КУА, по 10,55% викупили виконавчий директор КУА Оксана Мовчан і начальник інвестиційного управління КУА Андрій Музичко.

Горбуненко розповів, що має намір активно розвивати КУА: "Будемо працювати, коли падіння фондового ринку закінчиться". Суму угоди він не повідомив.

"Спарта" одержала ліцензію на управління активами 3 листопада 2005 року. Вартість чистих активів трьох з п'яти фондів "Спарти" на 15 вересня, за даними КУА, становила 94,5 млн. грн. Статутний капітал КУА - 8,5 млн. грн.

За словами Мовчан, покупка контрольного пакету акцій КУА дозволить їй активно продавати сертифікати фондів через філіальну мережу "Родовід Банку".

При цьому "Родовід Банк" не відмовляється від реалізації сертифікатів фондів їхнього конкурента й одного з лідерів ринку - КУА "Драгон Ессет Менеджмент".

Крім того, "Родовід Банк" ще у квітні створив власну КУА "Родовід Ессет Менеджмент". Джерело з "Родовід Банку" розповіло, що бажання купити КУА у Дениса Горбуненко з'явилося тому, що він не є акціонером КУА "Родовід Ессет Менеджмент".

Експерти вважають, що для банкірів зараз вдалий момент для покупки власної КУА.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!