Іноземні інвестори не поспішають на фондовий ринок України

Понеділок, 1 вересня 2008, 18:58

За результатами торгів у понеділок, 1 вересня, індекс ПФТС знизився, цього разу до 532,12 пункту, втративши 0,29%.

Як повідомляє "FundMarket", за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 108 угод. Обсяг торгів склав 268 млн. грн.

Аналізуючи настрої інвесторів вітчизняного ринку ЦП, експерти КУА "Амадеус" висловили впевненість, що й у першій половині вересня навряд чи варто сподіватися на повернення іноземних інвесторів, а ринок буде продовжувати залишатися волатильним.

"Тому що індекс знаходиться близько до свого "раціонального" дна, він буде різко реагувати на будь-які негативні новини як економічного, так і політичного характеру. У той же час ціни на акції низки українських підприємств знизилися настільки, що їхня покупка вже приваблива й для мажоритарних акціонерів", - пояснили аналітики.

Реклама:

Сьогодні за акціями компаній першого рівня лістингу було зафіксовано різнонаправлений рух котирувань: ВАТ "Укрнафта" (- 1,01%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 0,22%), ВАТ "Западенерго" (+ 0,91%),

У "другому" і "третьому ешелонах" - аналогічна ситуація: ВАТ Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча (-3,85%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 0,81%).

В невеликому плюсі пішли акції ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" (+ 0,33%) і ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+ 0,42%).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" - 1 млн. грн.

Загальний попит склав 142,74 млн. грн., додавши 0,62%.

Тим часом Національний банк, у звіті про платіжний баланс України за липень і січень-липень 2008 року, повідомив приємну новину.

Як стало відомо, в липні вперше в історії складання платіжного балансу країни, темпи зростання експорту товарів досягли 79% і значно перевищили темпи зростання імпорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!