"Укравтодор" реорганізують у Національне агентство автомобільних доріг

Середа, 20 серпня 2008, 17:04

Кабінет Міністрів має намір реорганізувати Державну службу автомобільних доріг "Укравтодор" у Національне агентство автомобільних доріг державного значення.

Про це журналістам розповів міністр транспорту й зв'язку Йосип Вінський з посиланням на затверджену 20 серпня Кабінетом Міністрів концепцію програми реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування, повідомляє агентство "Українські новини".

"Затверджено те, що ми пропонували", - сказав Вінський.

Підготовлений для Мінтрансзв'язку проект концепції передбачав ліквідацію "Автомобільних доріг України" і передачу облавтодорів (у підпорядкуванні яких будуть дороги місцевого значення) в управління обласним державним адміністраціям.

Реклама:

Концепція передбачає реорганізацію центрального органу виконавчої влади "Державна служба автомобільних доріг" ("Укравтодор") у держпідприємство "Національне агентство автомобільних доріг державного значення" ("Державтодор") з передачею держпідприємств, які здійснюють контроль за станом доріг та їх діагностику, під безпосереднє керівництво Мінтрансзв'язку.

Безпосередніми замовниками робіт з будівництва й ремонту доріг державного значення, відповідно до проекту концепції, повинні бути підлеглі "Державтодору" регіональні агентства автомобільних доріг.

Як повідомлялося, у липні Кабмін передав облавтодори від Державної служби автомобільних доріг "Укравтодор" обласним державним адміністраціям.

Міністерство транспорту й зв'язку ініціює створення Національного агентства автомобільних доріг 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!