Тимошенко не дасть заробити на м'ясі

Середа, 20 серпня 2008, 12:50

Із середи в Україні починаються перевірки імпортерів і виробників м`яса на предмет обґрунтованості цін на продукцію на внутрішньому ринку.

Відповідне розпорядження було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів у середу, повідомляє агентство "УНІАН".

За словами Прем`єр-міністра Юлії Тимошенко, забезпечити перевірки мають Міністерство фінансів України, Державна митна служба, Антимонопольний комітет.

Тимошенко зазначила, що вітчизняні виробники м`яса перевірятимуться на предмет відповідності ціни на внутрішньому ринку ціні на аналогічну продукцію на ринках країн Європейського Союзу.

Реклама:

"Нам потрібно з`ясувати, як формуються ціни на нашому ринку, і для товарів, що імпортуються, і для товарів вітчизняного виробництва", - заявила Тимошенко, зазначивши, що не може бути такого, що виробники м`яса одержують "копійки" прибутку, а роздрібна торгівля іноді одержує до 70% доходів після встановлення роздрібної ціни.

Тимошенко зазначила, що з аналізу ситуації можна зробити висновок, що у виробництві м`яса і м`ясопродуктів фактично підтримуються посередники, а виробники м`яса не мають ніякої підтримки.

Тимошенко зазначила, що для перевірок і аналізу ситуації на ринку м`яса і м`ясопродуктів достатньо двох тижнів. І потім, за її словами, результати перевірок й одержану статистику буде проаналізовано на засіданні уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: