Ставки за іпотечнми кредитами найближчим часом знижуватися не будуть

Четвер, 14 серпня 2008, 14:25

Ставки за іпотечними кредитами найближчим часом знижуватися не будуть, а терміни іпотечного кредитування будуть скорочуватися.

Так вважає начальник відділу іпотечного кредитування управління з продажу кредитних продуктів роздрібного бізнесу "Родовід Банку" (Київ) Олена Алферова, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Останнім часом в умовах інфляції і кризи ліквідності всіма банківськими установами були підвищені процентні ставки за програмами кредитування фізичних осіб і зниження ставок найближчим часом не передбачається", - йдеться у повідомленні Алфьорової .

За прогнозами експерта, з огляду на антиінфляційні заходи Нацбанку України і відсутність значних довгострокових ресурсів, банки будуть змушені зменшувати терміни кредитування за житловими програмами.

Реклама:

"Переважна більшість іпотечних кредитів виплачується позичальниками менше, ніж за десять років. До того ж багато позичальників оформляють кредити на 15-25 років через відсутність можливості документально підтвердити свої доходи, але реально кредити погашаються набагато швидше", - відзначає Алферова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: