На українському фондовому ринку загралися

Понеділок, 11 серпня 2008, 15:04

У понеділок, 11 серпня, станом на 13:30, серед компаній, за акціями яких пройшли угоди, зафіксована значна зміна котирувань.

Як повідомляє "FundMarket" , акції рухалися різнонаправлено.

Директор з управління активами КУА Tiger Asset Management Юрій Ушков підтверджує, що "весь минулий тиждень український фондовий ринок перебував у бічному тренді. У п'ятницю на ринок вплинули новини про ескалацію конфлікту між Росією й Грузією. І російський індекс РТС знизився на 6,51%".

До того ж, "основні іноземні індекси підійшли до важливих рівнів опору й, швидше за все, підвищаться. Якщо ми переборемо поточні рівні - позитивна динаміка зарубіжних ринків все-таки переважить негатив від конфлікту між нашими сусідами й дозволить зростати українському ринку", - пояснив свою позицію експерт.

Реклама:

На цей час на ПФТС були зафіксовані наступні падіння котирувань: ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (- 5,94%), ВАТ "Мотор Січ" (- 4,39%), ВАТ "Донбасенерго" (- 3,04%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 1,84 %), ВАТ "Укрнефть" (- 1,13%).

Негативно відзначилося ВАТ "Запоріжсталь" з результатом (- 15,06%).

Підвищилися акції наступних емітентів: ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 5,20%), ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (+ 5,15%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк"  (+ 1,45%).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" - 5 млн. грн.

Цікаво оцінює ситуацію на ПФТС президент інвестиційних фондів КУА "Амадеус" Михайло Ройко: "Досить шукати міфічних причин для падіння, може настав час зізнатися, що усі трохи загралися. Об'єктивно українському ринку для реакції на зовнішні подразники цілком вистачило б падіння на 15-20% з початку року".

Американські фондові індекси в п'ятницю, 8 серпня, різко підвищились завдяки падінню цін на нафту. Dow Jones Industrial Average: + 2,7%. S&P 500: + 2.4%. Nasdaq Composite: + 2,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!