Пінчук візьме Форос у заставу

Понеділок, 11 серпня 2008, 13:55

Серед акціонерів найбільшого українського авіаперевізника "Аеросвіт" розпалюється скандал.

У п'ятницю міноритарій "Аеросвіту" ТОВ "Бюро" звернулося до уряду з проханням перешкодити компанії в одержанні незначного кредиту -10 млн. дол., повідомляє видання "Комерсант-Україна".

"Бюро" незадоволене тим, що кредит планується одержати в банку, підконтрольному Віктору Пінчуку, структури якого володіють 25% акцій "Аеросвіту", під заставу земельної ділянки у Форосі оціночною вартістю 147 млн. дол.

Представники Віктора Пінчука вважають побоювання даремними. Втім, у Фонді держмайна заявили, що планують розібратися в ситуації.

Реклама:

"Аеросвіт" - найбільший в Україні авіаперевізник. Минулого року компанія перевезла 2,54 млн. людей, виторг склав 422 млн. дол., чистий прибуток - 8 млн. дол.  Найбільший акціонер (38%) - нідерландська компанія Gilward Investments, яку пов'язують з Аароном Майбергом, близько 25% - у підконтрольної Віктору Пінчуку "Генавіаінвест", 22,4% - у ФДМ, 9,8% - в "Укрінфоконсалта", 4,8% - у "Бюро".

Про претензії міноритарних акціонерів стало відомо з листа ТОВ "Бюро", направленого минулої п'ятниці на ім'я Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. В ньому директор "Бюро" Сергій Скалько повідомляє, що на 12 серпня призначене засідання наглядацької ради "Аеросвіту", на якому буде розглянуте питання про одержання кредиту розміром 10 млн. дол. від банку "Кредит-Дніпро" терміном на два місяці і ставкою 10% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: