Ціни на ринку комерційної нерухомості стабілізуються

П'ятниця, 4 липня 2008, 12:37

На ринок комерційної нерухомості України чекає стабілізація з подальшим зростанням цін на 5-7% за рік протягом трьох-п'яти років.

Про це заявили експерти компанії з керування активами (КУА) "Фойл Ессет Менеджмент Юкрейн", повідомляє агенство "Інтерфакс Україна".

"Вирішальною для ринку нерухомості стане нинішня осінь, коли трохи розрядиться ситуація з кризою ліквідності в банківському секторі. Якщо банкам вдасться протриматися до цього часу, то вони будуть прагнути продавати свої долі участі нерезидентам. Останні привнесуть свій капітал - і великого "просідання" цін не буде", - говориться в аналітичному огляді компанії з посиланням на віце-президента компанії Дмитра Мошкало.

На думку експерта, банки не будуть "заморожувати" капітал у проектах, пов'язаних з комерційною нерухомістю, тому з поліпшенням ситуації на фондовому ринку України й ліквідністю фінансової системи банки постараються вийти з проектів.

Реклама:

"Таким чином, ціни не будуть знижуватися більш, ніж на 10-15%, і такий коридор зберігатиметься протягом найближчих трьох років. А в результаті інфляції буде спостерігатися корекція в районі 40%", - вважають експерти компанії.

На думку експертів компанії, в цей час український ринок комерційної нерухомості випробовує гостру нестачу комерційних площ.

"Такий "перекіс" може втримати ринок комерційної нерухомості від різкого падіння цін. Але розплатою стане стагнація галузі, коли ціни будуть зростати в межах показників інфляції", - вважає Мошкало.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!