Ціна на нафту тримається вище 145 дол. на фоні високого попиту з боку інвесторів

П'ятниця, 4 липня 2008, 10:12

Ціна на нафту, злетівши в четвер до чергових рекордних 145,85 дол. за барель, тримається в п'ятницю вище 145 на фоні високого попиту на сировину з боку інвесторів.

Зараз інвестори шукають альтернативні активи в умовах падіння світових фондових ринків, повідомляє агенство "Інтерфакс Україна" .

Серпневі ф'ючерсні контракти на нафту марки WTI на нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) в п'ятницю зранку в ході електронної сесії досягали 145,38 дол., що на 9 центів вище за рівень закриття четверга.

В п'ятницю в США - вихідний у зв'язку з Днем незалежності, однак електронні торги на біржі не припиняються.

Реклама:

Інвестори очікують на подальше подорожчання нафти в умовах збереження обмеженої пропозиції сировини на ринку. Акції ж у США знижуються в ціні, перебуваючи в найбільш тривалій за останні 4 роки смузі зниження.

Ще одним фактором подорожчання нафти є зниження курсу долара. В четвер його курс виріс після слів голови Європейського Центробанку (ЄЦБ) Жан-Клода Тріше, що оцінка керівництвом банку балансу ризиків в економіці тепер близька до нейтральної.

Це означає, що ЄЦБ, швидше за все, не буде більше підвищувати процентні ставки й збільшувати тим самим розрив у прибутковості активів у євро й доларах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!